Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muzejní noc 2008

15. 6. 2008

Včera večer byl zvláštní den, takový den je jen jednou do roka a je význačný právě tím, že jsou otevřena a zdarma všechna muzea v Praze od 19:00 do 01:00. Už loni jsme s miláčkem Muzejní noc absolvovali a ani letos jsme si ji nemohli nechat ujít. Tentokrát jsme ale nešli sami, ael přidali se k nám Káťa s Michalem.

Svou noční pouť jsme začali v Muzeu policie ČR, kde jsme si důkladně prohlédli muzeum, dostali jsme prima videokazetu "Bourá jen blb?" a pak jsme byli svědky simulované akce přepadovky, historického šermování a výcviku policekních psů. Bylo to všechno velmi zajímavé...tady jsme také narazili na Ondrovu rodinu (mámu, tátu a mladšího bratra Honzu s kamarádem), která se dnešní noc také vydala do muzeí.

Odtud jsme zamířili pěšky, metrem a autobusem do Armádního muzea na Žižkově. Přímo před muzeem se stkví nádhernej tank, na který si klidně můžete vylézt a všude si ho osahat. A uvnitř byla pro dnešní večer možnost si vyzkoušet růné přilby a potěžkat zbraně od pušek až po šavle. Na nádvoří muzea byla dětská střelnice, na kterou jsme bohužel nevystáli frontu, ale samotné muzeum bylo velmi zajímavé. I já, ačkoliv mně vojenská tematika moc nezajímá, jsem se docela bavila. Nádherné jsou malé modely bojových polí, vypálených měst, vojenských letišť apod.

A nakonec jsme zamířili do Národního muzea. Tady jsme si s Ondrou vystáli frontu na tiskařský lis a oba jsme si vytiskli upomínkové papíry na Muzejní noc. A pak jsme zamířili do další fronty na začátek bojové hry v muzeu. Dostali jsme papír s otázkami a hledali jsme po muzeu odpovědi, které jsme psali do tajenky a vyšlo nám, kam si máme zajít pro cenu. Bohužel jsme list vyluštili až ve 00:30 a to už v cíli kočili a tak na nás nezbyly žádné ceny kromě závěrečného razítka na papír a několika bonbonů. škoda. Jinak pro názornou ukázku otázky byly typu: Jak zní jméno malíře, jenž pravěké potvory dovedně maloval a malby tyto v oddělení paleontologie po boku koster se stkví? No prostě hrůůůůza:) ale byla to zábava.

Teď už jsme byli unaveni a šli jsme pěšky domů, kde na nás čekala teplá postýlka a vydatný spánek. A za rok vyrazíme zase:)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář