Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prázdninová dovolená ve Francii

Do Francie jsem jela s rodiči, bráchy (Alexem a Daníkem), přítelem Ondrou a jorkšírským teriérem Betynkou ke konci prázdnin (od 14.8 do 23.8 07). Dlouhou cestu na jih ke Cannes jsme absolvovali ve velkém osmisedadlovém mercedesu stříbrné barvy, který nás vozil i další dny po zemi.

Od cestovky jsme měli pronajaté jedno patro domku v malém městečku Les Issambres, které leží v Azurovém pobřeží, někde mezi Cannes a St-Tropez. Domek byl opravdu nádherný s malou zahrádkou, třemi ložnicemi s vlastními koupelnami, s vlastní jídelnou-obývákem a kuchyní. Celé to vypadalo jako v pohádce. V jedné ložnici se zabydleli rodiče s malým Alexem, v druhé Daník a třetí, cele oddělenou od zbytku pokojů, jsme dostali my s Ondráškem.

K pláži jsme to měli pěšky po cestě asi 800m a i když byla vždycky narvaná lidmi-francouzi, strávili jsme na ní nekolik příjemných odpolední. Voda byla ze začátku pekelně studená a dost dlouho jsem odmítala do ní vlézt víc než po kolena, ale pak jsem se osmělila a plavala dál do moře, než jsem narazila na podmořskou skálu a taky na medúzy, což mně od dalšího plavání trochu odradilo. Ale přesto jsme s Alexem navlečeným do plovacích rukávků a sedícím s kloboučkem na nafukovacím lehátku absolvovali několik vyjížděk po rovlněném oceánu:-)

V jednom z prvních dnů jsme podnikli výpravu do vedlejšího městečka Ste-Maxime, kde nebylo skoro nic, kromě nádherné promenády kolem moře se spoustou obchodů a pěkného přístavu.

Další naše zastávka byla v St-Raphael, kde jsme nalezli obrovský supermarket CASINO. Trošku větší zádrhel nastal, když jsme chtěli vyjet z jeho parkoviště, protože ve Francii funguje systém, že si musíte nechat parkovací lístek potvrdit u kasy, abyste mohli vyjet. V St-Raphael byl pěkný hotel, který byl zvenku udělán jako veliká loď.

Jeden krásný den jsme si také zajeli přímo do Cannes, kde jsme se proplétaly malinkatými uličkami a obdivovali krásně ozdobené domy a obchody se suvenýry. Byl tu obrovský přístav, kde se v moři honily rybky a odél pobřeží vedla promenáda pod stromy a také několik kolotočů pro děti, které okamžitě zaujaly oba dva brášky.

Ke konci naší dovolené jsme se rozhodli, že pojedeme lodí do St-Tropez. Z lodě jsme pozorovali vodu, medúzy a rybky a trochu se nám houpal žaludek, ale jinak to byla bezvadná cesta. V přístavu v St-Tropez "parkovaly" obrovské luxusní jachty a kolem bylo na molech rozestavěno spoustu obrazů a jejich malířů malujících a snažících se něco prodat. Procourávali jsme město a koukali do výloh obchodů a také jsme zabrousili k budově, kde měli sídlo četníci ve filmu Četníci ze St-Tropez. Celkem obyčejný barák, trochu zchátralý, ael nikde ani známka, že by tam ti četníci někdy byli.

Jediné, co bylo vidět všude na jihu Francie byli staříci hrající petang a spousta drahých aut:)

Když jsme se sbalili a opustili náš domeček, jeli jsme až do setmění směrem ke Švýcarsku, kde jsme pět km od hranic přespali u máminy kamarádky a pak už naše dovolená skončila:(


 

Náhledy fotografií ze složky Cote d´Azur

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář