Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pochod Praha-Prčice

17. 5. 2008
Pochod Praha-Prčice se koná každý rok již po 43.let. Trasa Praha-Prčice je dlouhá 70km, ale je možné jíti i kratší trasy z vesniček kolem Prčic.
Já jsem šla již loni a vycházela jsem z Votic, odkud vede trasa dlouhá 29km. Bohužel jsme se loni s přítelem ztratili a kolem deváté večer jsme museli telefonovat o pomoc rodčům.Obrazek
Letos jsme dopadli mnohem lépe. Vybrala jsem pro nás trasu ze Střezimíře, která je dlouhá 26km.Vstupné stojí 30kč a dostanete za něj vstupenku a mapu s vyznačenou trasou, a trasa je to opravdu nádherná, poli a lesy a občas nějakou tou vesničkou s občerstvením. Tentokrát jsme se neztratili a došli do cíle v relativně dobrém čase (vyšli jsme v 10:10 a došli jsme v 15:30). Jako odměnu jsme dostali světle modrou botičku a tatranku a aby toho nebylo málo, kolem kostelíku v Prčicích byl pouťový trh s perníky a bižuterií. Trochu jsme se bčerstvili a teď už nám jen zbývalo dojít k autobusu, který nás měl odvézt do Heřmaniček na vlakovou zastávku. Autobus ačkoliv jezdil kyvadlově po několika minutách byl nacpaný k prasknutí, ale ve vlaku jsme si pak dokonce i sedli a já jsem dvouhodinovou cestu do Prahy prospala. Teď mě šíleně bolí nohy a připadám si jako mrzák, ale to do zítra přejde a doufám, že nás příští rok vyrazí víc;-)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář