Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dětský den v zoo aneb zase jsme lovili zvířátka

1. 6. 2008
ObrazekJak všichni určitě víte, dnes byl den dětí. Mě už se to ani tak moc netýká, protože už jsem "dospělá", ale mých bratrů ano a podle mé babičky jsou všichni lidé děti (moje máma je dítě babičky a já jsem dítě mámy). Nicméně dnes byl nádherný slunečný teplý den a já s mým miláčkem jsme se chtěli vydat někam ven a trochu si toho sluníčka užít. Nakonec jsme se rozhodli, že půjdeme do zoo a vezmeme s sebou malého Alexe, kterému jsme to nedávno slíbili. Na přímluvu rodičů jsem s sebou musela vzít i staršího bratra Daníka, aby mu to nebylo líto.

Do zoo nás odvezl táta autem, pomohl nám rozložit kočár pro Alexe a dál už to bylo na nás s Ondrou. První milé překvapení bylo, že dnes, na den dětí, bylo vstupné pro děti zdarma! Takže jsme si koupili akorát pro nás studenstské vstupné a směle prošli branou do ráje zvířat.

Hned u vchodu nás odchytila jedna zaměstnankyně s tím, že po zcelé zoo probíhají soutěže pro děti a jsou zde čtyři stanoviště, na kterých po splnění úkolu dostaneme razítko a na závěr, když budeme mít všechny, tak výhru. Dnes se také v zoo konal křest klokana benettona, nebo spíše klokanice, na jméno Hopík (není to holčičí jméno, ale co se dá dělat). Tohoto křtu jsme se zúčastnili a pak už jsme se vydali kolem vyder, žiraf a vlků k prvnímu stanovišti.

ObrazekZde byla pro děti vytvořena opičí dráha jk v lanovém centru, mezi stromy bylo nataženo spousta provazů a po nich šplhalo spousta dětí z jednoho stromu na druhý. Tenhle úkol jsme tedy nesplnili, protože tu byla obrovská fronta, ale razitka jsme přece jen dostali a vydali se kolem lanové dráhy z kopce dolů a kolem tučňáků k dalšímu stanovišti.

No, nebudu to celé popisovat, ale prozradím vám, že jsme trasu došli celou a dostali jsme výhru, tzn. pexeso, omalovánky a dětský šampon se šmouly. Alex už byl unavený, ael ješět se svezl v malé tramvaji co se nachází v dětském areálu a pohladil několik koz v domácí farmě a vydali jsme se na poslední cestu kolem lvů, kamzíků, slonů a lemurů. A odtud zase autem zpět domů, kde si Alex zařádil ve vaně a vyhraný šampon okamžitě celý vylil do své koupele. No prostě nááádhera:))))

Obrazek

Potkali jsme také lamu, která se asi špatně narodila, měla být lenochodem:)


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář