Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře na žampionech

9. 2. 2011

Dneska, když jsem vařila večeři pro mě a dědu mě napadlo, že bych se s vámi mohla podělit o pár receptů. Není to nic složitého a zaručeně si pochutnáte.

Na začátek si dáme něco jednoduchého, takže:

KUŘE NA ŽAMPIONECH

Pro dva lidi potřebujeme: 2 kuřecí prsní řízky, cca 100g žampionů, 2 stroužky česneku, 1 kostku bujonu, kmín, sůl, máslo, olej 

Naklepeme si řízky, osolíme a osmahneme z obou stran na pánvi na rozehřátém oleji. Z každé strany zhruba 5 minut. Podlijeme sklenkou vody, přidáme bujon, kmín a rozmačkaný česnek. Necháme chvíli dusit. Mezitím si nakrájíme žampiony na plátky, které pak přidáme k masu, přidáme kousek másla na zjemnění chuti a necháme dusit tak 15 minut. Občas dolejeme trochu vody, když je potřeba.

Vhodnou přílohou je rýže, nebo brambory.

Dobrou chuť :)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář