Kuře na žampionech
Dneska, když jsem vařila večeři pro mě a dědu mě napadlo, že bych se s vámi mohla podělit o pár receptů. Není to nic složitého a zaručeně si pochutnáte.
Na začátek si dáme něco jednoduchého, takže:
KUŘE NA ŽAMPIONECH
Pro dva lidi potřebujeme: 2 kuřecí prsní řízky, cca 100g žampionů, 2 stroužky česneku, 1 kostku bujonu, kmín, sůl, máslo, olej
Naklepeme si řízky, osolíme a osmahneme z obou stran na pánvi na rozehřátém oleji. Z každé strany zhruba 5 minut. Podlijeme sklenkou vody, přidáme bujon, kmín a rozmačkaný česnek. Necháme chvíli dusit. Mezitím si nakrájíme žampiony na plátky, které pak přidáme k masu, přidáme kousek másla na zjemnění chuti a necháme dusit tak 15 minut. Občas dolejeme trochu vody, když je potřeba.
Vhodnou přílohou je rýže, nebo brambory.
Dobrou chuť :)