Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karel Plíhal

23. 2. 2011

V pondělí 21.2. jsme byli s Ondrou a jeho rodiči na koncertě českého písničkáře Karla Plíhala v Bránickém divadle. Ondra ho má strašně rád, já už jsem od něj pár věcí taky slyšela, tak jsem si řikala jak to bude fajn.

ObrazekMusím říct, že nejsem člověk, co by si zjišťoval, jak vypadá kapela, nebo zpěvák kterého poslouchá, takže mě Plíhal velmi překvapil. Když vešel na pódium, nejdřív jsem si myslela, že to jen přišel nějaký bedňák ještě upravit scénu. Ale byl to on - Karel Plíhal. Trošku obtloustlý, ve vytahaném fialovém tričku, s delšími blonďatými vlasy, z dálky vypadal tak na 25 a to už mu je přes 50 :) Na koncertě hrál na dvě různé kytary a zpíval a básničkoval, trošku mě lproblémy s artikulací a tak člověku to občas šrotovalo v hlavě aby to pochopil, že než mu to docvaklo, tak už se všichni kolem přestali smát :D Nejvíc na přemýšlení asi byla kinder rakvička. Rakvička, uvnitř které je panáček a odchází v Marcipánu.

Než jsem se vzpamatovala z šoku, tak už  začal hrát první písničku a asi jak byl ve stresu (měl první koncert po třech měsících), tak nás, své publikum, zapomněl pozdravit.

Celý koncert byl pro mě lehce traumatickým zážitkem, protože do té doby jsem od něj slyšela jen "slušné" písničky a básničky, jenže tento koncert, s přístupností od 12 let, byl pro mě velice vulgární a občas i trapný. Jen pro představu uvádím pár kousků, které mi utkvěly v paměti.

Báseň Lenka

"Dnes přijímám kondolence, prasknul mi kondom v Lence."

Píseň Dej mi můj sprej

"Dej mi můj sprej, jdu pařit na kolej, tam je holek spousta každá druhá šoustá..."

Samozřejmě se našlo i pár kousků, které se mi líbily, tak je uvádím také, aby to bylo fér.

Velbloud

"Velbloud nosí hrb na zádech, hrb na zádech, hrb na zádech,

velbloud nosí hrb na zádech, hrb na zádech, hrb na zádech má

Nosit hrb je velká móda, napadlo i Quasimoda

Quasimodo má hrb na zádech, hrb na zádech, hrb na zádech

Quasimodo má hrb na zádech, hrb na zádech, hrb na zádech má."

Pták

"K zemi slétl pták snovač
a ukradl mi zapalovač.
Snad mě šálí zrak,
spíše to byl plameňák."
Nezaručuji, že si všechno pamatuji správně, ale takhle nějak to vyznělo mým uším na koncertě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář