Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vlkodlak

12. 3. 2010

ObrazekVlkodlak, v anglickém originále Wolfman. Asi je v současné době módní pojmenovávat filmy po zvířatech s přídavkem man...jako je Spiderman, Batman, a s dámským obsazení Catwoman. Všechno jsou to hrdinové, kteří zachraňují svět. U Wolfmana by jste žádného kladného hrdinu, který bojuje se zlem a má nadpřirozené síly nenašli. I když možná trochu ano, záleží na úhlu pohledu.

Na internetu píší, že Vlkodlak je Thriller, horor a romantický film...je pravda, že od všeho je tam trošku, ale děsivé scény výrazně převažují nad těmi romantickými a hudba jim dodává naprosto skvělou strašidelnou atmosféru. Celý film se odehrává v anglickém Blackmoore, což je vesnička s něco málo přes 300 obyvateli, kde po 25 letech začne řádit nestvůra. Kupodivu už od začátku většina místních obyvatel tuší, že se jedná o vlkodlaka a tak si dělají stříbrné kulky a líčí různé pasti. A dokonce přijíždí z Londýna detektiv, který má vyřešit "záhadné" úmrtí jednoho z synů místního Pána.

Snoubenka zesnulého syna napíše dopis jeho bratrovi Lawrencovi, který byl rodinou zavržen, a žádá ho o pomoc. Lawrence přijíždí a setkává se s otcem a bratrovou nádhernou snoubenkou Gwen. Dalo by se říct, že se do ní na první pohled zamiluje a slíbí jí, že zjistí příčinu bratrovi smrti a pomstí se. To ale ještě netuší, co všechno tím způsobí.

Ve vesnici se šušká, že za bratrovu smrt můžou cikáni, protože od jejich příjezdu zemřeli už tři lidé. Lawrence se tedy vydá za cikány a v jejich táboře je napaden vlkodlakem. Je zde zabito spousta lidí, ale Lawrence přežije, ovšem s ošklivým kousnutím na krku. Jedna cikánka mu ránu zašije, a on se od vesničanů dozvídá, že je proklet. vesničani se ho samozřejmě snaží zabít, ale jeho otec jim v tom zabrání. Lawrence však už ví, že se z něj o úpňku stane nebezpečná stvůra a tak pošle Gwen do Londýna, aby jí nemohl ublížit.

ObrazekPoté přijde první úplněk a chudák Lawrence se změní v děsivého vlkodlaka. Nečekejte však žádného vlka, protáhlý čumák a ocas. Nic takového. Vlkodlak umí chodit po zadních, ael i běhá po čtyrech, v obličeji mu i nadále zůstávají lidské rysy. Při svém prvním řádění zavraždí spoustu lidí a ráno, když se probere v lese jako člověk, je celý potrhaný a od krve, ho vesničani svážou a odvezou.

Ocitá se v blázinci, kde se ho brutální doktor snaží přesvědčit, že není vlkodlak, že je to všechno jen v jeho hlavě. V jedné celkem legrační scéně ho přivezou do posluchárny, kde sedí desítka doktorů a dívají se na něj jako na pokusného králíka a zrovna tu noc je úplněk. Lawrence je varuje, že je všechny zabije, ale oni se jen smějí, je to přece v jeho hlavě...nakonec s panickým křikem se snaží utéct, když se opravdu přemění v nestvůru. Detektiv ho pronásleduje a snaží se ho zabít, ale marně.

Ráno se probouzí pod mostem, opět od krve. Je v Londýně, takže vyhledá Gwen, které řekne pravdu. Ona mu slíbí, že ho zachrání. Ale objevuje se detektiv a tak Lawrence prchá zpátky domů, do Blackmoore, protože zjistí, že to všechno způsobil jeho otec, taky vlkodlak. Jeho otec zabil jeho matku, bratra i spoustu nevinných lidí a z něj udělal stvůru.

Trošku to zkrátíme, ale samozřejmě neprozradím všechno. Lawrence přijede domů, v úžasné bitce dvou vlkodlaků v hořícím domě otce porazí. V tu chvíli se objevuje Gwen, ale Lawrence je zrovna ve vlkodlačí podobě a hned za Gwen se objevuje detektiv a chce ho zabít. Jak tohle všechno asi dopadne? to vám neřeknu;-) hezky si na to zajděte do kina, nebo si to pusťte na počítači. Ještě dodám, že ve filmu hraje hlavní roli Lawrence Benicio del Toro, roli Gwen Emily Blunt, roli otce Anthony Hopkins a v roli detektiva zazářil Hugo Weaving (kdo neví, tak hrál hlavního zlouna v Matrixu). 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář