Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři dny ke svobodě

9. 2. 2011

ObrazekAsi se bude zdát, že poslední dobou chodím pořád do kina, ale musim předeslat, že je to výborný způsob jak si na chvíli vyčistit hlavu během zkouškového období. Takže jsem včera byla zase v kině. Na Novém Smíchově v palace cinemas, na thrilleru Tři dny ke svobodě, který je natočen režisérem Paulem Haggisem.

Jedná se o příběh americké rodiny, kde manželka Lara (Elisabeth Banks) a zároveň matka je zavřená ve vězení za vraždu své šefky, i když je nevinná. Nikdo jí však nevěří, kromě jejího manžela, profesora literauty Johna Brennana (Russell Crowe). Lara je odsouzena na doživotí, ale John se rozhodně ji zachránit. Nejdřív to zkouší legální cestou, přes soudy a odvolání, ale když i poslední možnost nevyjde, rozhodne se pro nelegální způsob. Sám plánuje její útěk z vězení, hledá na YouTube různé způsoby krádeží aut a falešných klíčů, shání falešné doklady a dokonce se sejde se známým útěkářem z vězení, který mu řekne všechny potřebné informace jak to provést.  

Perfektně si vše naplánuje a akci spustí. Zfalšuje výsledky lékařských testů, díky ktrým jeho ženu Laru převezou na kontrolu do nemocnice. Tady vytáhne zbraň a přinutí hlídače, i vlastní ženu která se vzpouzí ke spolupráci. Vydají se na strastiplný útěk, kde se však Lara pokusí několikrát se zabít. Nakonec ji udrží při životě jen vědomí že na ní čeká její syn. Se synem se jim nakonec oběma podaří uprchnout a policii svést špatným směrem díky perfektně připraveným falešným stopám.

"Při útěku z vězení je důležité vědět, kdy a kde budou ti co tě pronásledují"

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář