Jdi na obsah Jdi na menu
 


TANGLED! - Na vlásku

6. 2. 2011

ObrazekPo dlouhé době jsem se rozhodla sem zase něco napsat. Vedlo mě k tomu to, že jsem shlédla fakt úžasný film a potřebovala jsem se o něj s někym podělit. Co je to za film? Je to nová animovaná muzikálová pohádka Na Vlásku. V českém dabingu hraje Vojta Kotek a Helena Vondráčková. Písně zpívá Many Moore, která zároveň hraje Lociku. Film získal dvě nominace na Zlatý Globus - za nejlepší animovaný film a za nejlepší píseň "I see the light".

Je o dívce jménem Locika (Rapunzel), která má kouzelné a opravdu dlouhé vlasy. ObrazekCelý svůj život je zavřená ve věži, z lidí zná jenom svou matku, která vlastně ani není její matka, ale o tom později. Jejím nejlepším přítelem je roztomilý chameleon Pascal. A jejím největším snem vydat se jednoho dne za světýlky, která stoupají každý rok na její narozeniny k obloze.

Jednoho dne se však do věže dostane zloděj Flynn, který se tu schová před královskou gardou, která ho honí za krádež královské koruny. Locika se samozřejmě rozhodne bránit a tak ho několikrát udeří pánví. Celý život slýchá od matky, jak je svět zlý a ona bezbranná a najednou zjišťuje, že to možná tak není. ObrazekRozhodně se dokáže sama bránit. Když je Flynn v bezvědomí, korunu schová a pak ho přesvědčí, aby ji doprovodil ke světýlkům s tím, že mu korunu pak vrátí. Flynn souhlasí a tak začíná její veliké dobrodružství. Od Flynna zjistí, že ona světýlka jsou lampiony, které vypouští celé království na památku princezny, která byla před lety unesena. Společně zažijí mnoho věcí, prchají před královskou gardou, zkrotí královského koně Maxima (který se mimochodem chová úplně jako pes), až se dostanou do královského města, přesně v den dívčiných narozenin. Mezitím už Locika ví, že Flynn se vlastně jmenuje Evžen a ten zas ví, že ona má kouzelné vlasy, které září a mají schopnost léčit.

ObrazekEvžen ji vezme na loďku, aby měla dobrý výhled na světýlka a tím jí splní její sen. Locika mu vrátí korunu, ale on už miluje ji a o korunu nestojí. Jenže v tu chvíli se do hry vrátí Locičina matka, která je vlastně zlá čarodějnice, která využívá jejích vlasů k tomu, aby ji neustále omlazovaly. Spolčí se s lotry a povede se jí namluvit Locice, že ji Evžen nechce, že ji využil jen aby získal královskou korunu, kterou schovala. Mezitím je Evžen svázán a dopraven přímo do náručí královských vojáků, kteří ho zavřou do vězení a mají v úmyslu ho pověsit.

Locika se vrací do věže, je však smutná, má zlomené srdce a něco j íříká, že je něco špatně. Jak tam tak sedí a přemýšlí, vzpomíná si na obrazy z dětství a uvědomí si, že to ona je ta ztracená princezna. Mezitím se Flynnovi díky koni Maximovi podaří utéct a vydává se za Locikou. Vyšplhá za ní do věže, kde však ve chvíli kdy ji spatří spoutanou je bodnut zlou čarodějnicí a umírá. Čarodějnice pak Lociku odvleče pryč a už se nikdy nespatří.Obrazek

Ne, takhle to nekončí. Samozřejmě že to nakonec všechno dobře dopadne. Ale jak, na to si musíte zajít do kina :)

Více na http://navlasku-film.cz/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kurucova

(johanka, 25. 4. 2012 19:37)

naizlatší chameleon

kurucova

(johanka, 25. 4. 2012 19:36)

naizlatší chameleon

na vlásku

(Petra, 20. 1. 2012 16:02)

kolgftrgzzzhjjzuj u

na vlásku

(Petra, 20. 1. 2012 16:01)

kolgftrgzzzhjjzuj u