Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cizinec

17. 2. 2011

Tak jsme zase byli s Ondrou v kině. Ale tentokrtá to bylo zadarmo, protože jsme od O2 Extra vyhráli dva lístky do kina na speciální představení filmu Cizinec. V rámci této výhry byl i popkorn a pití pro oba, takže nač si stěžovat (leda tak na dlouhou frontu k hosteskám, které lístky vydávaly;-) Speciální představení to bylo v tom, že před filmem nebyly žádné reklamy, ani trailery filmů.

ObrazekFilm Cizinec je velká novinka v našich kinech a hrají v něm dva známí herci - Angelina Jolie v roli svůdné Elise a Johnny Depp v roli učitele matematiky Franka. Hned na začátek musim říct, že Johnnymu tahle role sedla a byl mi v ní velice sympatický. Všichni ho znají jako šíleně nalíčeného Jacka Sparrowa z Pirátů z Karibiku, nebo pana Wonku z Karlíka na čokoládu, nebo teď nedávno z Alenky v říši divů. Tady je naprosto nenalíčený, přirozený, takový romantický trošku ťulpas, ale velice milý. Oproti tomu Angelině to tady sekne jako vždycky, je prudce svůdná a elegantní, ale pořád to nezakryje její drsné rysy v obličeji, takže pořád nechápu proč se o ní povídá že je krásná...

Ale už k samotnému filmu. Žánr si nedovolím tipnout, je to trochu akční, trochu romantické, trochu komické a dohromady to dává moc pěkný celek. Celý příběh se točí kolem Alexandra Pearce, muže který gangsterovi Swanovi ukradl něco kolem 740 milionů dolarů. Je to velká suma a tak po něm jde jak onen gangster, tak tajní agenti. Elise je Alexandrova bývalá přítelkyně, která ho však neustále miluje a čeká, kdy se jí znovu ozve. Jednoho dne jí přijde dopis, kde jsou od něj instrukce, co má udělat. Má jít na nádraží, nastoupit do vlaku do Benátek a vybrat muže jeho postavy , aby na něj svedli falešnou stopu, protože jí policie sleduje. Ona tak udělá, nastoupí do vlaku a přisedne si k Frankovi, učiteli matematiky. Detektivové si chvíli opravdu myslí, že je to Alexandr, ale pak zjistí pravdu a tak nic neudělají. V Benátkách ho Elise vezme k sobě do hotelu, kde je pak pěkná líbací scénka. ObrazekO Alexandrovi se ví, že si nechal udělat plastiku a změnil si identitu, takže když Elise odejde, vtrhnou do pokoje gangsterovi muži a honí ubohého Frank. Ten se zavře v koupelně a vyleze oknem na střechu, po které bosky utíká, nakonec je nucen skočit ze střechy dolů na zelinářský stínek, přičemž nešťastnou náhodou srazí policistu do vody a je za to zatčen. Ve vězení se vše snaží vysvětlit, ale nikdo mu nevěří, akorát jeden z policistů si to rozhodne prověřit a nakonec ho pustí, ale dovede ho přímo do spárů gangsterů a dostane za to slušný balík. Frank už je téměř ve smrtelných spárech gangstera, když zasáhne Elise a zachrání ho. Opět ho ale opouští a v této chvíli se provalí, že je tajná agentka, která měla Alexandra chytit, ale nakonec se do něj zamilovala. Nyní se rozhodne konečně dopomoci k jeho chycení a zbavit se tak svých závazků vůči policii. Dostane od Alexandra vzkaz, že má jít na ples, tak tam jde, znovu zde dostane vzkaz, kde se píše kam má jít dál, ale setkává se tu s Frankem, který je do ní zamilovaný. Krutě ho odbyde a vydává se za Alexandrem. ObrazekV jejích patách jdou gangsteři, i tajní agenti s Franekm, které zadrželi aby se jim tam nemotal. Na místě kde se Elise má sejít s Alexandrem ji zadrží gangsteři a vyhrožují ji smrtí, když jim neukáže a následně neotevře trezor. Ona však nezná kód a čeká ji jistojistě smrt, pokud se Alexandr neobjeví a trezor neotevře. Ale Alexandr nikde. Najednou se Frank rozhodne jí pomoci, uteče agentům a vpadne dovnitř a předstírá, že je Alexandr. Chtějí po něm, aby otevřel trezor, ale on je učitel matematiky, nezná kód. Už jsou oba skoro mrtví, když přijde rozkaz agentů a všichni gangsteři jsou zastřeleni. Elise miluje Franka, ale miluje i Alexandra a ten se neobjevil. Jak tohle dopadne? Koho si má vybrat?  

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář