Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zřím tě! - AVATAR

19. 4. 2010
Z

Včera jsme byli s miláčkem v kině na Floře na film ve 3D, na Avatarovi. Hned na začátek musím říct, že je to naprosto úžasný film, nádherná příroda, všechno naprosto dokonalý, s úžasným koncem, no prostě kdo na tom ještě nebyl tak musí jít.

Teď něco k samotnému filmu. Avatar získal 3 oskary - za grafiku, efekty a kameru. Režíroval velmi známý režisér filmů Titanic či Terminátor, James Cameron. V hlavní roli si zahrál Sam Worthington.Obrazek

A o čem Avatar vlastně je aneb co můžeme očekávat?

Avatar je uměle vyrobená bytost z lidské a domorodé dna, kterou ovládají myšlenky člověka - stvořitele. Domorodé znamená od bytostí žijících na planetě Pandora. Tyto bytosti se vzdáleně podobají lidem, akorát mají ocas, jsou modří, dokonale souzní s přírodou a ve vlasech mají zvláštní vlákna umožňující spojení. Tenhle příběh ale nezačíná na Pandoře. Začíná na Zemi, kde jednomu muži jménem Jake Sully zemřel bratr-dvojče. Jake ho teď musí nahradit ve velmi důležité a drahé vědecké misi. Pro jeho bratra byl vytvořen avatar a Jake je teď stvořitelem. Dostává se na Pandoru a když se poprvé spojí se s vým avatarem, zjistí, že díky němu může mít to co v normálním životě nemůže. Může chodit. Při jedné cestě do džungle jeho a vědeckou skupinu, kterou má chránit napadne hrozivá příšera. Něco, co nikdy neviděl, stvoření žijící pouze na Pandoře. A není zde jen jedno, je zde stovky tvorů a rostlin, které se naprosto vymykají přírodním zákonům Země. Ale je to vše nádherné. Rostliny v noci fosforeskují různými barvami, celý svět je jako kouzelná pohádka. A v této pohádce se setkává s Neytiri, nádhernou domorodkou, která ho sice ze začátku chce zabít, ale pak uvidí znamení Eywy, jejich bohyně.

Obrazek

Odvádí Jake v těle avatasra k nim do ves

nice, kde je postupně zasvěcován do jazyka, zvyků i schopností domorodců. Naučí se jezdit na osminohym koni, lítat na "drakovi", spojovat se s rostlinami a brzy se stane jedním z Lidu. A zamiluje se do Neytiri a ona do něj. Nesmí však zapomenout na své poslání. Jako člověk dostal rozkaz, že musí domorodce přestěhovat z jejich domova, z Velkého stromu, protože pod ním je obrovské naleziště vzácné horniny. Jake se snaží svou lásku a její Lid varovat, ael oni neposlouchají a když přiletí armádní letadla strom zničit, postaví se proti dělům a pistolím šípy. Samozřejmě nic nezmůžou a tak prchají pryč, ke své svatyni. Jake se jim snaží pomoci, a tak je jako člověk velitelem zatčen a uvězněn, aby už jim pomáhat nemohl. Naštěstí ho jeho přátelé osvobodí a společně uprchnout do džungle, aby Lidu pomohli. A dál....se na to běžte podívat, jen prozradím, že to pro někoho dopadne dobře a pro někoho ne;-) ale určitě to stojí, sledování tohoto filmu byl naprosto uchvacující zážitek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Proč mne na to nechtějí vzít

(Tank, 21. 12. 2022 19:55)

Proč mne na to nevezmu to bude tím že sem kritik ale
Tenhle sem vyděl tak že mi to přišlo dobré.