Jdi na obsah Jdi na menu
 


výlet na lovení vodní havěti

28. 5. 2008
Už jste někdy byli v Toulcově dvoře? Ne? Tak by jste se tam měli jít podívat, nebo se zůčastnit některé z akcí které se tu pořádají. My jsme tu byli na zkoumání zvířeny v mokřadu. Sraz jsme tu měli v 8:45 a i když pár lidí přišlo později (mezi nimi bohužel i já) začli jsme kolem deváté ve společenské místnosti probírat terminologii mokřadu a jeho zvířenu a květenu. Jen tak, teorie. A pak jsme ve skupinkách vyfasovali síťky, poznávací klíče a plata a vyrazili jsme na lov.
Bylo to opravdu zajímavé. Na plato jsme nalili trochu nabrané vody z mokřadu a pak jsme síťku ponořili do vody a snažili se pochytat co nejvíc brouků a breberek a čolků a pulců a prostě všeho co tu žije. A taky že jsme toho spoustu chytili. Nouze nebyla především o pulce, ale chytili jsme také 4 čolky, larvy vážek, larvy potápníků, potápníky samotné, vážky, šidélka a další.
Opravdu těžkým úkolem se stalo chytit dospělou žábu. Jeden můj spolužák, Danča, byl dokonce tak obětavý, že vlezl do mokřadu, vody měl do půli stehen a snažil se žábu chytit ( a že jich tam bylo spousta). Ale bohužel, všechny žáby byly rychlejší než on a tak jsme o dospělého jedince přišli. Snad příště.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář