Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tak je to za mnou - aneb Rumunsko jsem přežila

14. 5. 2008
Už je to pár dní, co jsem se vrátila z Rumunska, kde jsem strávila 15 dní poznáváním tamní kultury, lidí a přírody. Spali jsme každou noc pod stanem a ačkoliv občas v noci mrzlo, všichni přežili bez úhony.

Musím říci, že až na drobné zádrhele je Rumunsko nádherná země. Těmi drobnými zádrhely myslím např. špatné odpadové hospodářství, všude, hlavně v řekách je plno pet lahví. Dále je zde velký rozdíl mezi venkovem a městem. Na venkově jsme si v místní hospodě koupili kafe za 1 lei (7,40kč) a ve městě se jeho cena pohybovala od 3,50lei.

První týden jsme projížděli Transylvanií, jejími horami a venkovskými vesničkami. na každém kroku zde narazíte na zvířata, ať už to jsou stáda ovcí, koz či krav, koně tahající povoz, či slepice kdákající na dvorku, naleznete tu i krásnou divokou zvířenu, jako třeba sysly, pelikány, vlhy, mandelíky, zmije růžkaté a další. My jsme teda zmiji nepotkali, ale za to jsem jen a jen ráda:)

Další okouzlující věcí v Rumunsku jsou travertinové vodopády. Voda v nich padá z výšky několika desítek metrů a rozprskává se dole na kamenech a za krásných slunečných dní je to opravdu pěkná podívaná. A na horských úbočí se stkví domky, nebo spíše boudy s mechovou střechou,  většina z nich je opuštěná, ale tipla bych si, že třebapřes léto je obývají bačové se svými stády.

Obrazek


 

Náhledy fotografií ze složky Rumunsko

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář