Jdi na obsah Jdi na menu
 


kavárna Vesmírna - mentálně postižení

19. 12. 2007
Na poslední seminář z biologie byla naplánována exkurze - návštěva kavárny Vesmírna. Je to jediná kavárna v České republice, kde jsou jako obsluha mentálně postižení lidé. Když jsem to pár lidem povídala, všichni mě varovali, ať si dám pozor, aby mi do hrnku nenaslintali. Ale byly to plané žvásty. Hne dpo příchodu do kavárny jsem si nemohla nevšimnout, jak vyhlíží pohodlně a domácky. Obsluha sice byla více či méně mentálně postižená, ale nijak to neovlivňovalo její práci, ba naopak. Tito lidé byli dychtiví pracovat a tak se chodili každých pět minut ptát, zda něco nepotřebujeme. S normální kavárnou, kde si musíte několikrát zamávat, aby si vás vůbec všimli, se to nedá srovnat.
V jídelním lístku mají spousty dobrot, od jablečného štrůdlu s vanilkovou zmrzlinou po ovocné palačinky. Ale bohužel v den co jsme tu byli my, byl kuchař nemocen a tak se vařilo až od 16:00. Nicméně jsme si každý objednal nějaké to pití, přes různé čaje, kávy, horké čokolády a koktejly až po kopřivovou limonádu. Já jsem si užívala svou horkou čokoládu a bavila se posloucháním učitelčina vyprávění příhod z života manželského. Bylo to velmi velmi zajímavé a zábavné.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

nejí to jedinná kavárna

(ladislava, 7. 1. 2008 0:39)

Kavárna Vesmírna není jedinná kavárna, ke obsluhují mentálně postižení lidé. Je jen jednou z více, které v České republice už několik let existují. Pokud Vás zajímá více pro rozšáíření Vašeho obzoru, budu ráda, když budete kontaktovat tel. 603204333. s pozdravem Bednářová Ladislava - zastupuji kavárnu Slunečnice Zlín.